Cantina Ajutor Social
Util Dvs.

Acte si Legislatie

Retete pentru Dvs.

Webmaster - Info
Buletin informativ
Pentru a primi mesaje despre acest website, luati in considerare posibilitatea subscrierii la Buletinul info a site-ului.
Subscrie
Anuleaza subscrierea
19 Abonati
Stiri

Noi categorii sociale afectate - de Estella Mudura 12/10/2010 @ 21:33

In randul cazurilor clasice stiute la Cantina Sociala, a aparut o noua categorie de persoane care solicita ajutor: cea a intelectualilor si a studentilor, care odinioara au avut un statut social, iar acum au ajuns in pragul de jos, solicitand ajutor.
Motivatia pentru care oamenii sunt disperati difera de la persoana la persoane:
1.      disponibilizarile recente
2.      reducerile salariale consistente
3.      credite la mai multe banci neachitate
4.      pierderea locuintelor
5.      terminarea perioadelor de somaj
6.      situatii de boala
7.      decese in familie
8.      lipsa locurilor de munca
9.      familii cu mai multi copii, chiar cu studenti in randul acestora si cu cheltuieli care depasesc puterea de achitare a familiei
 
Numarul actual al abonatilor cantinei este de aproximativ 400 de persoane.
Solicitari pentru hrana ar fii mult mai multe, insa legislatia actuala (Legea nr.416/2001, privind venitul minim garantat precum si Legea nr.208/1997 a cantinelor sociale) este restrictiva, nepermisibila in ceea ce priveste pragul de acces limitat spre gratuitate.
Prevederile legale nu tin cont de cheltuielile obligatorii ale unei familii, exemplu: achitarea gazului, curentului electric a intretinerii la bloc, medicamente sau credite la banci; toate acestea daca nu sunt achitate duc la executia silita a bunurilor familiei respective ceea ce reduce considerabil cuantumul venitului realizat de familie si imposibilitatea acestora de a plati 30 % din suma, conform Legii nr.208/1997.
Legea 416 nu este corelata cu realitatea sociala actuala in care se afla o mare parte a oamenilor din tara noastra. Exista multe cazuri in care din calculul matematic al fisei de caz rezulta necesitatea platii unui procent der 30% din venitul familiei pentru aceea care realizeaza un venit de peste 125 ron/persoana, insa datorita cheltuielilor obligatorii sus mentionate, acestia ajung sa renunte pana si la mancare.
Capacitatea autorizata a CAS este de 800 de portii de hrana preparate pe zi, iar numarul abonatilor pe care preconizam ca-l vom avea in viitorul apropiat in mod cert va fi in crestere, mai ales odata cu sosirea iernii. Pentru finele acestui an, cantina sociala este bugetata pentru 450 de portii de hrana, iar in situatia in care aceasta cifra va fi mai mare situatia se va prezenta Consiliului Local si conducerii Primariei si in mod cert se va trece la rectificarea bugetului pentru hrana, in asa fel incat serviciile sociale solicitate sa poata fi onorate pentru toate persoanele care se incadreaza in prevederile legale.
In ceea ce priveste aceasta noua categorie aparuta, cea a intelectualilor, studentilor, etc., la Cantina Sociala iau masa actualmente 10 asemenea familii ajunse in situatie de criza si care au urmatoarele profesii: economist, contabil, artist plastic, inginer, asistent social, inginer chimist, inginer constructor, bibliotecara, asistent medical, arhivar si studenti aproximativ 20.

cadeau.gifComunicat - Ziua Copilului - de Estella Mudura 01/06/2010 @ 09:23

COMUNICAT DE PRESĂ
 
 
 
            CANTINA DE AJUTOR SOCIAL TIMIŞOARA în colaborare cu SC EXPO TIMIŞOARA INTERNAŢIONAL SRL, a organizat în luna mai 2010 o acţiune de colectare de fonduri pentru copiii beneficiarilor Cantinei de Ajutor Social cu ocazia Zilei Copilului sub genericul „Ajută şi tu copiii săracilor din Timişoara să poată zâmbi de Ziua Copilului”.
            Fondurile colectate în sumă de 1.440 lei au fost folosite în vederea achiziţionării unor pachete conţinând dulciuri pentru copiii care, poate că, rar au ajuns să se bucure de cadouri de ziua lor.
            Ţinând cont că sărăcia generală se simte tot mai pregnant în casele oamenilor, Consiliul Local Timişoara împreună cu Domnul Viceprimar Adrian Orza au promovat acest parteneriat şi, cu această ocazie, angajaţii Cantinei de Ajutor Social Timişoara mulţumesc Domnului Vladimir Culea, dar mai ales timişorenilor care au rupt din puţinul pe care îl au şi ei.
 
La Mulţi Ani Copii !
 
 
 
 Director,
  Rodica Cojan

1964_image001.jpg

1062010.jpg

Program audiente - de Estella Mudura 14/04/2010 @ 09:56

Programul de audiente:
  • Director Rodica Cojan Marti orele 1200-1400
  • Sef Serviciu Gabriela Teslaru Joi orele 1200 – 1400

Modificari - de Estella Mudura 14/04/2010 @ 09:51

Conform H.C.L Nr.55 din 23.02.2010, alocatia zilnica de hrana s-a majorat de la 7 lei la 8,5 lei.

Pregatiri de Paste - de EM 24/03/2010 @ 12:25


Cantina Sociala s-a pregatit intens de sosirea iepurasului
.

            In acest sens, a fost amenajata cantina si s-au pregatit 450 de pachete cu dulciuri, iepurasi de ciocolata, prajituri, oua de ciocolata, etc. si care au fost inmanate beneficiarilor cantinei in prezenta domnului viceprimar Adrian Orza.
paste-fericit4.jpg

COMUNICAT DE PRESĂ
     Cantina de Ajutor Social Timişoara, ca în fiecare an, trăieşte emoţiile sosirii Sfintelor Sărbători  Pascale alături de beneficiarii săi.
     Pregătirile  sunt în toi şi am fost preocupaţi să oferim un meniu special, specific Sărbătorilor de PAŞTE  astfel încât, şi în familiile celor aflaţi în suferinţă, în seara Învierii să existe pe mese: cozonac, dulciuri,  preparate din miel, etc.
     Meniul care a fost pregătit pentru perioada 2-5 aprilie 2010  a cuprins mâncare gătită pentru două zile, respectiv ciorbă de miel şi piure de cartofi cu tocăniţă de miel şi, hrană rece pentru 2 zile, respectiv conservă gulaş de vită, conservă carne de vită, costiţă afumată, salam, caş, ouă roşii, iaurt, corn cu rahat şi pâine. 
     Pentru ca bucuria Sfintelor Sărbători de Paşte să fie luminoasă şi cu masa îndestulătoare, cantina a oferit, cu sprijinul Consiliului Local, pachete de Paşte constând în:
     • dulciuri
     • suc
     • ciocolată 
     • figurine de ciocolată diverse
     • cremă de ciocolată
     • cozonac
     • fursecuri
     • produse de patiserie, etc.
     Valoarea unui pachet este de 45 lei de persoană asistată şi suma necesară este asigurată din fonduri de la bugetul local.
     La înmânarea pachetelor a fost prezent domnul viceprimar Adrian Orza.
     Întreaga creştinătate se pregăteşte, în această săptămână, a Patimilor, pentru  Învierea Domnului. Dumnezeu ne-a dăruit un univers de ale cărui minunăţii să ne bucurăm deplin. Dumnezeu ne-a dat suflet şi conştiinţă pentru a iubi, pentru a ne bucura, pentru a împărtăş bucuria cu cei asemenea noua,  pentru a nu-i uita  pe cei aflaţi în suferinţă, pe cei săraci.
     Vă dorim cu ocazia acestor Sfinte Sărbători sa va regasiti sufletul dumnezeiesc, să găsiţi calea spre fericire şi să paşiţi în Lumina Binelui. 
          
Hristos a inviat!
          Director,
       Rodica Cojan 

StartAnterioara [ 1 2 ] UrmatoareaSfarsit
Meniu
C O N T A C T
 
CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI TIMISOARA
CENTRUL SOCIAL DE URGENTA PTR. PERSOANE FARA ADAPOST
CU CANTINA SOCIALA

Str. Telegrafului nr. 8 Tel.0256/433645 Fax: 0256/203070
e-mail: centrulsocialtm@gmail.com
web: http://www.cantinasocialatm.ro

PROGRAM
:
Luni - Vineri  08:00 - 16:00

 
Locatia pe harta:

Vizualizare hartă mărită
CautareSondaj
Ce parere aveti despre noua structura a website-ului ?
 
Excelenta
Foarte buna
Buna
Proasta
Rezultate
Calendar
Vizitatori

   vizitatori

   vizitator online

Stiri RSS

Sus