Cantina Ajutor Social
Util Dvs.

Acte si Legislatie

Retete pentru Dvs.

Webmaster - Info
Buletin informativ
Pentru a primi mesaje despre acest website, luati in considerare posibilitatea subscrierii la Buletinul info a site-ului.
Subscrie
Anuleaza subscrierea
19 Abonati
Retete pentru Dvs. - Retete ieftine
Ciorba de fasole cu costita

ret1.jpg

Ingrediente:
-        500 g fasole boabe
-        o bucata costita afumata
-        2 morcovi
-        1 ceapa
-        pasta de rosii
-        tarhon pentru aroma
-        putin otet
Mod de preparare:
Fasolea se pune la inmuiat cateva ore. Apoi se fierbe in apa cu sare. Eu am fiert-o si am aruncat apa de doua ori. Astfel e mai usor tolerata si nu baloneaza.
Separat se pune apa la fiert. Se spala si se taie costita si se lasa sa fiarba.
Se adauga ceapa si fasolea prefiarta.
Cand si fasolea si costita e aproape gata se adauga morcovii rasi.
Se adauga sare dupa gust si tarhon. (eu am intotdeauna un borcanel cu tarhon pus in sare si otet)
Se pune o lingurita-doua de otet de pe tarhon. (se poate si mai mult otet insa noua nu ne place tare acra).


Papricas de pui cu smantana

ret2.jpg
Reteta de pe cuina banateana
Ingrediente:
-        800 gr carne de pui(eu am pus 2 piepti mai mici) Laura il facuse cu pui de tara imi inchipui ca gustul nu se compara
-        200 de grame de smantana
-        cat de multa ceapa
-        2 linguri de ulei
-        sare
-        piper
-        lingura de boia de ardei dulce
-        2 linguri de faina
-        foaie de dafin
-        verdeata

Mod de preparare:
Carnea se pune la prajit in ulei se intoarce pe toate partile
Se scoate apoi si se lasa de-o parte(tinuta la cald)
In uleiul ramas se pune ceapa maruntita si se lasa la calit pana devine sticloasa
Se adauga boia-ua de ardei se amesteca bine, se repune carnea in "oala"
se adauga apa fierbinte cat sa acoperim toate ingredientele
Si se lasa la fiert pana cand carnea este moale(tot timpul trebuie sa fie destul lochid) apoi cand carnea este aproape fiarta se da focul mic si se lasa sa scada sosul
Intre timp se amesteca smantana cu faina, se adauga 2 linguri de apa rece si se omogenizeaza bine.
Se toarna peste mancarea care fierbe si se amesteca. Se mai lasa sa dea in cateva clocote, se condimenteaza cu sare si piper.
Se serveste cu o garnitura potrivita unei mancari cu sos(mamaliguta, piure de cartofi, orez, paste) presarand deasupra verdeata



Data crearii : 12/10/2010 @ 21:56
Ultima actualizare : 10/07/2013 @ 17:34
Categoria : Retete pentru Dvs.


Printeaza articolul Printeaza articolul

Meniu
C O N T A C T
 
CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI TIMISOARA
CENTRUL SOCIAL DE URGENTA PTR. PERSOANE FARA ADAPOST
CU CANTINA SOCIALA

Str. Telegrafului nr. 8 Tel.0256/433645 Fax: 0256/203070
e-mail: centrulsocialtm@gmail.com
web: http://www.cantinasocialatm.ro

PROGRAM
:
Luni - Vineri  08:00 - 16:00

 
Locatia pe harta:

Vizualizare hartă mărită
Cautare



Sondaj
Ce parere aveti despre noua structura a website-ului ?
 
Excelenta
Foarte buna
Buna
Proasta
Rezultate
Calendar
Vizitatori

   vizitatori

   vizitatori online

Stiri RSS

Sus