Cantina Ajutor Social
Util Dvs.

Acte si Legislatie

Retete pentru Dvs.

Webmaster - Info
Buletin informativ
Pentru a primi mesaje despre acest website, luati in considerare posibilitatea subscrierii la Buletinul info a site-ului.
Subscrie
Anuleaza subscrierea
19 Abonati
Raporte de activitate - 4. Raport 2012

CANTINA DE AJUTOR SOCIAL
RAPORTUL PRIMARULUI PE ANUL 2012


1. Structura instituţiei
Cantina de Ajutor Social cu sediul în strada Telegrafului nr.8 este constituită în baza Legii  208/1997, ca unitate publică de asistenţă socială cu personalitate juridică şi funcţionează în subordinea Consiliului Local al Municipiului Timişoara, sub coordonarea Viceprimarului delegat Dl. Dan Diaconu. În baza Hotărârii Guvernamentale 290/01.07.1992. Cantina de Ajutor Social Timişoara şi-a început activitatea în data de 01.07.1992.
În conformitate cu prevederile art.12, alin 2 din Anexa nr.2 a Hotararii Guvernului nr.1024/2004 Cantina de Ajutor Social Timişoara este acreditată de către Comisia de Acreditare a Furnizorilor de Servicii Sociale Timiş prin Decizia nr.25/10.02.2006 , reacreditată conform legii prin Decizia nr.188/07.05.2009, precum şi Decizia nr.338/17.05.2012. Din anul 2010 Cantina de Ajutor Social Timişoara a fost acreditată de aceeaşi comisie pentru un nou serviciu social destinat persoanelor fara adapost: „Cantina Socială cu Centru de Urgenţă pentru Persoane fără Adăpost” prin Decizia nr.253/26.07.2010.
Conducerea Cantinei de Ajutor Social este asigurată de Director jr. Rodica Cojan, numită prin Dispoziţia Primarului nr.1192/25.04.2005.
2. Componenţa instituţiei
Organigrama şi statul de funcţii al Cantinei de Ajutor Social a fost aprobată conform Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Timişoara nr. 483/25.11.2008 şi cuprinde 24 de posturi dintre care vacante 4, respectiv un post de casier –arhivar, două posturi de muncitori calificaţi -bucătari şi un post de jurist.
Cantina are următoarele compartimente şi servicii:
- Serviciul Achiziţii Publice, Buget Financiar-Contabilitate
- Compartimentul de Asistenţă Socială
- Compartimentul Juridic şi Resurse Umane
- Compartimentul Bucătărie
Personalul angajat, coordonat de directorul instituţiei - Rodica Cojan, din cadrul Cantinei de Ajutor Social cuprinde: doi asistenţi sociali cu studii superioare de specialitate, un jurist, un inspector, un inspector de specialitate, un economist, un contabil, un casier-arhivar, un referent, un şef serviciu, un administrator, un magaziner, un şofer, un muncitor necalificat şi şapte muncitori calificaţi – bucătari;
3. Obiectul de activitate
- Cantina de Ajutor Social prestează servicii sociale gratuite sau contra cost persoanelor aflate în situaţii economico-sociale şi medicale deosebite:
- pregătirea si servirea a două mese zilnice in limita alocaţiei de 8,5 lei/zi/persoană, hrana distribuindu-se o dată pe zi, de luni până vineri inclusiv pentru weekend.
Servirea hranei la Cantina de Ajutor Social, conform Legii 208/1997, se acorda pe bază de cerere şi acte doveditoare privind veniturile membrilor familiei şi alte acte necesare în funcţie
de specificul fiecarui caz.
- acordarea de servicii de consiliere şi suport direct, beneficiarilor în vederea îmbunătăţirii calităţii vieţii.
- asigurarea de servicii sociale, consiliere şi hrană, pentru persoanele fără adăpost din municipiul Timişoara. Activitatea desfasurată pe acest sector s-a derulat în parteneriat cu Politia Locala Timişoara şi Direcţia de Asistenţă Socială Comunitară, cu o ritmicitate săptămânală.

Cantina de Ajutor Social Timişoara are identificate următoarele obiective generale:
1. Documentarea şi implementarea sistemului de management al calitatii şi continua îmbunătăţire a acestuia
2. Asigurarea satisfacerii cerinţelor şi aşteptărilor cetăţenilor prin furnizarea de servicii conforme, de calitate, cu respectarea prevederilor şi reglementărilor legale în vigoare
3. Dezvoltarea profesională a angajaţilor cantinei
4. Utilizarea cu eficienţă crescută a resurselor disponibile
5. Acordarea de servicii sociale de calitate acordate persoanelor aflate în dificultate din punct de vedere social, economic şi medical, inclusiv personalor fără adăpost şi prepararea şi distribuirea hranei persoanelor defavorizate în condiţiile legii

 

RAPORTUL INTEGRAL il puteti vizualiza la ACEST LINK


Data crearii : 23/04/2015 @ 11:27
Ultima actualizare : 23/04/2015 @ 11:42
Categoria : Raporte de activitate


Printeaza articolul Printeaza articolul

Meniu
C O N T A C T
 
CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI TIMISOARA
CENTRUL SOCIAL DE URGENTA PTR. PERSOANE FARA ADAPOST
CU CANTINA SOCIALA

Str. Telegrafului nr. 8 Tel.0256/433645 Fax: 0256/203070
e-mail: centrulsocialtm@gmail.com
web: http://www.cantinasocialatm.ro

PROGRAM
:
Luni - Vineri  08:00 - 16:00

 
Locatia pe harta:

Vizualizare hartă mărită
CautareSondaj
Ce parere aveti despre noua structura a website-ului ?
 
Excelenta
Foarte buna
Buna
Proasta
Rezultate
Calendar
Vizitatori

   vizitatori

   vizitatori online

Stiri RSS

Sus