Cantina Ajutor Social
Util Dvs.

Acte si Legislatie

Retete pentru Dvs.

Webmaster - Info
Buletin informativ
Pentru a primi mesaje despre acest website, luati in considerare posibilitatea subscrierii la Buletinul info a site-ului.
Subscrie
Anuleaza subscrierea
19 Abonati
Despre noi - 01 - Istoric

       Din informatiile pe care le detine cantina,  institutia a parcurs un interesant traseu istoric.
       În 1917 comunitatea timişoreană înfiinţează Fundaţia Francisc Iosif I, cu un capital de 100.000 de coroane, pentru ajutorarea familiilor nevoiaşe.
       De asemenea, tot în aceeaşi perioadă, Primăria Timişoara a organizat Cantina Săracilor care oferea gratuit masa zilnică la sute de familii sărace.
       Persoana cea mai veche angajata pe post de magaziner, relateaza amintiri vechi de peste 37 ani,  de pe vremea cand Cantina se afla sub conducerea Sfatului Popular, aproximativ anii1970- 1971 cand toti salariatii Sfatului(actuala Primarie) serveau pranzul la restaurantul cantinei, contra sumei de 5-6 lei, vechi.
Aprovizionarea se facea cu un carucior din piata orasului iar hrana se gatea intr-un cazan,  pe motorina. Cantina era foarte saraca,  lipseau oalele, tacamurile si aveam multe nevoi
Cantina s-a mutat mai apoi la RA ” Salubritatea GIGEL” din lipsa de fonduri.
       In aceasta perioada a functionat si o miniferma la cativa kilometri de Timisoara unde se cresteau porci, pasari existand chiar si o balta cu peste.
Cantina Sociala dimineata servea mancarea pentru saracii orasului,  pensionari iar dupa masa lucra in regim de restaurant – se autofinanta prin circuit deschis (nunti, evenimente,  sponsorizari).
       In 1994 revine inapoi la Primaria Timisoara in cadrul Serviciilor sociale deservind o lista impresionanta de persoane sarace care serveau masa la cantina.
       Dosarele abonatilor erau sumare; ancheta sociala si documente de identitate. Numarul abonatilor a crescut de la un an la altul. Daca in 1992 erau in jur de 60 abonati,  in 1994 au ajuns la 300 iar in 1999-2000 la peste 1260 de beneficiari.
       Adresa cantinei era pe str. Vasile Alecsandri insa tot mai des Primaria a fost sesizata si de presa dar si de catre Directia Sanitara de faptul ca institutia nu mai poate fi autorizata iar activitatea trebuie sa fie mutata intr-un alt spatiu.
       Viceprimarul Timisoarei dl. Adrian ORZA analizand situatia grava creata solicita accesarea de fonduri europene pentru ridicarea unei cladiri noi care sa raspunda standardelor solicitate. 
       In anul 2005 luna martie postul de conducere se ocupa pe   perioada nedeterminata  prin concurs.
 

COMPONENŢA STRUCTURALA A CANTINEI  2005-2007

       Conducerea Cantinei de Ajutor Social este asigurată de şef serviciu d-na Rodica Cojan, numită prin Dispoziţia Primarului nr.1192/25.04.2005.
       Incepe o perioada grea pentru institutie,  de transformari structurale dar mai ales de acomodare a personalului cu un nou stil managerial, cu noi principii in care respectul fata de beneficiar este ridicat la rang de obligativitate.
       Intrucat nu a existat mai nimic din ceea ce inseamna documente de functionare manageriala, prioritatea numarul 1 a constituit-o;  regulamentul intern, fisele de post, circuitul documentelor, constituirea de comisii de licitatii, disciplina, de receptie etc. toate necesare unei corecte functionari.
       In paralel am depus eforturi foarte mari pentru a termina lucrarile de santier la noul amplasament.
       Conform H.C.L.M.T. cu nr.31/22.02.2005 a fost aprobată organigrama si statul de funcţii în urma căreia a fost înfiinţat compartimentul social din cadrul Cantinei de Ajutor Social.
Au fost preluate prin protocol toate dosarele sociale de la Serviciul de Asistenta Sociala a Primariei.
A urmat o perioada de 6 luni in care am parcurs pe teren toate dosarele,  le-am reevaluat si am conceput o structura complexa de dosar in conformitate cu legea si cu noile exigente ala cantinei. Compartimentul de asistenta sociala a depus dosarul pentru atestare a Cantinei la Directia Muncii,  acest lucru realizandu-se cu success .
       In anul 2006, Cantina de Ajutor Social a avut 15 angajaţi din care 7 bucătari care au pregătit hrana necesară pentru o medie lunară de aproximativ 440 abonaţi /lună.


Data crearii : 24/11/2009 @ 10:07
Ultima actualizare : 26/06/2012 @ 09:35
Categoria : Despre noi


Printeaza articolul Printeaza articolul

Meniu
C O N T A C T
 
CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI TIMISOARA
CENTRUL SOCIAL DE URGENTA PTR. PERSOANE FARA ADAPOST
CU CANTINA SOCIALA

Str. Telegrafului nr. 8 Tel.0256/433645 Fax: 0256/203070
e-mail: centrulsocialtm@gmail.com
web: http://www.cantinasocialatm.ro

PROGRAM
:
Luni - Vineri  08:00 - 16:00

 
Locatia pe harta:

Vizualizare hartă mărită
CautareSondaj
Ce parere aveti despre noua structura a website-ului ?
 
Excelenta
Foarte buna
Buna
Proasta
Rezultate
Calendar
Vizitatori

   vizitatori

   vizitatori online

Stiri RSS

Sus