Cantina Ajutor Social
Util Dvs.

Acte si Legislatie

Retete pentru Dvs.

Webmaster - Info
Buletin informativ
Pentru a primi mesaje despre acest website, luati in considerare posibilitatea subscrierii la Buletinul info a site-ului.
Subscrie
Anuleaza subscrierea
19 Abonati
Raporte de activitate - 1. Raport 2009

CANTINA DE AJUTOR SOCIAL TIMIŞOARA
RAPORT ANUAL 2009
 
            Cantina de Ajutor Social cu sediul în strada Telegrafului nr.8 este constituită în baza Legii 208/1997, ca unitate publică de asistenţă socială cu personalitate juridică şi funcţionează in baza H.C.L nr.171/30.06.1998 in subordinea Consiliului Local al Municipiului Timişoara şi sub coordonarea domnului Viceprimar Adrian ORZA.
În baza Hotărârii Guvernului nr. 290/01.07.1992, Cantina de Ajutor Social Timişoara şi-a început activitatea in data de 01.07.1992.
În conformitate cu Decizia nr.25 din 10.02.2006, Comisia de Acreditare a Furnizorilor de Servicii Sociale Timiş a acreditat pentru prima dată Cantina de Ajutor Social Timişoara, ca furnizor de servicii sociale. În anul 2009 a fost reacreditată instituţia, conform legii, prin Decizia nr.188/07.05.2009.
 
            1. OBIECTUL DE ACTIVITATE
1)     Cantina de Ajutor Social prestează servicii sociale gratuite sau contra cost persoanelor aflate in situaţii economico-sociale deosebite prin pregătirea şi asigurarea hranei (prânzul şi cina), în limita alocaţiei de 7 lei / zi / persoană, hrana distribuindu-se o dată pe zi.
2)  Consilierea şi informarea beneficiarilor dar şi îndrumarea spre alte instituţii abilitate în rezolvarea problemelor solicitate.
 
            2. COMPONENŢĂ
             Conducerea Cantinei de Ajutor Social este asigurată de Director d-na jr.Rodica Cojan, numită prin Dispoziţia Primarului nr.1852/07.08.2008 şi Şef serviciu, as.soc. Gabriela Teslaru.
            În conformitate cu H.C.L nr.483 din 25.11.2008, a fost aprobată organigrama şi statul de funcţii pentru un număr de  24 posturi, din care ocupate sunt 21, vacante 3.
 
            Instituţia funcţionează după următoarea structură :
  • Compartiment bucătărie, administrativ :                     11 persoane     –  vacante 2 posturi
  • Serviciul achiziţii publice, buget, caserie:                    3 persoane       –  vacante 1 post
  • Compartimentul asistenţă socială :                              2 persoane      
  • Compartimentul juridic, resurse umane:                     3 persoane
  • Conducerea instituţiei :                                                    2 persoane
            3. SINTEZA ACTIVITĂŢIILOR PE ANUL 2009
            Anul 2009 a fost un an important în activitatea Cantinei de Ajutor Social întrucât a fost reorganizată activitatea în vederea asigurării unei activităţi eficiente.
            Conducerea cantinei a fost asigurată de Director, jr. Rodica Cojan şi secondată, începând cu luna aprilie de Şef serviciu, Gabriela Teslaru. Perioada imediat următoare a însemnat pentru instituţie o serie de transformări structurale însoţite de personal nou angajat, de acomodare a acestora cu noul stil managerial bazat pe noi principii în care respectul faţă de beneficiar este ridicat la rang de obligativitate. În vederea promovării imaginii Cantinei de Ajutor Social a fost reorganizat site-ul oficial al instituţiei ; www.cantinasocialatm.ro. Prin intermediul acestui site avem posibilitatea de a comunica cu persoanele interesate de activitatea noastră, cu serviciile Primăriei, orgtanizaţii neguvernamentale, alte instituţii privind noutăţile legislative, evenimente petrecute, activităţi, colaboratori, forum, etc.
            Se pot formula întrebări, se pot vizualiza ştiri şi noutăţi, etc.
            Site-ul conţine un Ghid social, un sondaj de opinie prin intermediul căruia luăm pulsul privind calitatea serviciilor prestate, precum şi un mini chat.
            Cu ocazia Sărbătorilor legale, Paşte şi Crăciun a fost amenajat artistic clădirea cantinei şi au fost oferite pachete conţinând dulciuri şi alimente asigurate din fondurile Consiliului Local Timişoara.
            În cursul anului, s-a dus o campanie de atragere de sponsori însă, din păcate, numărul acestora este foarte mic. Au existat persoane private care au oferit haine asistaţilor cantinei.
            Bugetul solicitat de către instituţia noastră în vederea unei activităţi optime pentru cei 21 angajaţi şi respectiv ~ 450 abonaţi a fost de 3831,63 mii lei, aprobat fiind 1607,70 mii lei. În urma a trei rectificări bugetul final al anului 2009 a fost de 2270,00 mii lei.
            Din bugetul aprobat rezultă un an de austeritate şi restricţii severe în ceea ce priveşte investiţiile, angajările de personal şi alte cheltuieli privind obiectele de inventar.
            În aceste condiţii întregul personal a înţeles situaţia grea cu care se confruntă Primăria Timişoara, lipsa de fonduri, concentrându-şi activitatea pe respectarea legislaţiei şi în acelaşi timp satisfacerea nevoilor beneficiarilor Cantinei de Ajutor Social oferind acestora în continuare, servicii de calitate, o hrană calitativă şi servicii de consiliere pentru aceştia.
 
Compartimentul ASISTENŢĂ SOCIALĂ
            Conform organigramei aprobate în Consiliul Local cu nr.31/22.02.2005 în cadrul cantinei s-a înfiinţat compartimentul asistenţă socială care a preluat de la Direcţia de Asistenţă Socială Comunitară dosarele beneficiarilor cantinei.
            Serviciul Asistenţă socială are încadrat 2 asistenţi sociali cu studii superioare de lungă durată.
            Întrucât este nevoie în permanenţă de asistenţă socială la sediul cantinei dar şi în teren, la domiciliul beneficiarilor; am delimitat atribuţiile şi sarcinile celor doi asistenţi sociali.
            Un asistent social asigură permanenţa la sediul instituţiei oferind consiliere, asistă permanent la ridicarea hranei de către beneficiari, bifează prezenţa acestora şi participă activ la alcătuirea şi supravegherea meniului din punct de vedere calitativ. Asistentul social are şi alte atribuţii evidenţiate explicit în fişa postului şi menţionate în formă tabelară în continuare. Cel de-al doilea asistent social efectuează muncă de teren deplasându-se la domiciliul beneficiarilor, în vederea întocmirii anchetei sociale şi a monitorizării cazului la şase luni aşa cum prevede legislaţia. De asemenea, este verigă de legătură cu Inspectoratul Şcolar, Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Direcţia de Asistenţă Socială comunitară, Poliţia, Organizaţiile neguvernamentale şi alte instituţii care fac obiectul activităţii Cantinei de Ajutor Social.

...
pentru vizulizarea INTEGRALA a documentului in format PDF va rugam dati click pe ACEST LINK

Data crearii : 24/03/2010 @ 10:24
Ultima actualizare : 23/04/2015 @ 11:42
Categoria : Raporte de activitate


Printeaza articolul Printeaza articolul

Meniu
C O N T A C T
 
CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI TIMISOARA
CENTRUL SOCIAL DE URGENTA PTR. PERSOANE FARA ADAPOST
CU CANTINA SOCIALA

Str. Telegrafului nr. 8 Tel.0256/433645 Fax: 0256/203070
e-mail: centrulsocialtm@gmail.com
web: http://www.cantinasocialatm.ro

PROGRAM
:
Luni - Vineri  08:00 - 16:00

 
Locatia pe harta:

Vizualizare hartă mărită
CautareSondaj
Ce parere aveti despre noua structura a website-ului ?
 
Excelenta
Foarte buna
Buna
Proasta
Rezultate
Calendar
Vizitatori

   vizitatori

   vizitatori online

Stiri RSS

Sus